Totalul afișărilor de pagină

joi, 28 iunie 2012

noapte de cosmar

   Eram speriate de moarte.Jessica m-a luase in brate si-mi sopti cu o voce foarte slabita si tremurata ca abea am inteles:
      ''-ce ar trebui sa facem?''
   ''-imi e frica Jessica,ar trebui sa sunam la politie?''
   ''-haide,linisteste-te poate e doar Loren''

Se mai auzii un tipat,era cel al Lorenei iar Jessica speriata a luat ce a prins in mana,nu am vazut bine,si a fugit in bucatarie.

Se lasa o tacere,care ma speria si mai tare.M-am ghemuit intr-un colt al patului,si am impins cu piciorul ceva sub pat.Nu mi-am dat seama ce asa ca am bagat mana sub pat sa vad ce e.Nu-mi venea a crede ochiilor ce tineam in mana.De uimire si spaima mi-am acoperit gura cu cealalta mana si cu ochii bolditi am realizat ca tineam in mana un pistol.
 ''Nu stiu cum se foloseste chestia asta,insa cred ca ma voi putea apara cu el''

 [Lumina s-a aprins] Am azvarlit pistolul de unde il luasem si mi-am ridicat subtil ochii de sub pat,cat sa vad in camera.M-am usurat cand am vazut-o pe Jessica cu Loren ca au intrat in camera.Am sarit la gatul lui Jessica imbratisand-o:
         ''-Jessica,ce s-a intamplat?''
         ''-Da,Loren.Cine era tipul?''
         ''-Ii datorez niste bani.Era beat.Nu vroia sa plece din fata usii pana nu ii dau banii,i-am spus ca intru in casa ca sa ii aduc banii insa a intrat peste mine hartuindu-ma.''
         ''-Da-l pe mana politiei,Loren [zbiera Jessica]''
         ''-Nu te baga.Stiu ce am de facut.Duceti-va la culcare.''

Spunand acestea Loren a inchis lumina si s-a dus in camera sa iar Jessica m-a luat de mana si m-a trantit in pat.Dupa acea sperietura imi era frica sa ii spun Jessicai ce aveam sub pat.Nu vroiam sa o sperii si mai tare si chiar aveam nevoie de odihna asa ca am incercat sa ma calmez si eu si intr-un final am adormit

luni, 25 iunie 2012

Nu judeca o carte dupa coperta

'' Nu judeca o carte dupa coperta,caci cele mai frumoase coperti ascund cele mai murdare si infricosatoare povesti''

Si cand credeam ca situatia nu poate fii mai complicata de atat,apare Morticia:
       
      ''-Draga mea,v-a trebui sa ramani cel putin o saptamana in oras pana va vom primi raspunsul de la o universitate din afara tarii''

Era ca la Ruleta Ruseasca,o tombola a vietii. Aplicai prin intermediul unei firme,la o facultate.Cu toate actele completate si un portofoliu pe domeniul dorit,firma iti putea gasi o universitate in afara tarii,marea surpriza era "unde?"        Noi nu aveam unde sa stam in Bucuresti,iar banii care ii aveam in acel moment nu ne-ar fii ajuns si pentru mancare si sa platim camera la un hotel pentru o saptamana.
               ''-Jessica,unde vom sta?''
              ''-Stai calma,am eu o prietena care sta la internat in zona,putem dormi la ea o vreme si o rezolvam noi''
              ''-Esti sigura?Mai bine o suni''

        Jessica a rezolvat sa putem dormi o saptamana la acea prietena,insa nu mai mult.
Ne-am urcat in masina si am pornit-o spre internat.Nu o cunosteam pe acea fata si nici Jessica nu o stia foarte bine insa era singura noastra salvare.In acel moment am fii acceptat orice suna bine,aveam nevoie doar de un pat confortabil unde sa ne odihnim.

   Camera nu era prea mare,insa suficienta sa incapem toate.Am facut cunostinta cu Loren,o fata care parea de treaba.Cu o fata comuna,tot ce o facea sa para mai deosebita era parul sau cret si lung.
E clar ca,dupa o zii atat de obositoare am picat frante si am adormit bustean.

O zii linistita,pe langa ce urma sa nii se intample :)

La miezul noptii un zgomot ciudat m-a trezit.M-am ridicat din pat,foarte mahmura.Nu eram in stare sa deosebesc patul de canapea daramite sa imi dau seama ce a provocat acel sunet?
M-am uitat spre patul lui Jessica apoi spre cel al Lorenei.Jessica era acolo insa Loren lipsea.Nu era treaba mea sa ii tin evidenta si ca musafir nu ar fii fost frumos asa ca m-am pus inapoi in pat insa din nou s-au auzit alte zgomote de data aceasta mai puternice.
         ''Jessica,trezestete[strig eu]''
         ''mmmm..[mormai Jessica]''
         ''se aude ceva in bucatarie...dute si verifica!''
         ''dute si verifica tu''
      Se auzi o sticla spargandu-se si apoi un tipat.Inima a inceput sa imi bata puternic iar picioarele si bratele sa imi tremure.In mintea mea se derulau mii de filme cu ceea ce putea fii si toate infricosatoare.
         ''Jessica.Trezestete'' [am urlat,speriata]

duminică, 24 iunie 2012

2.Acelas drum

Intr-un final am pornit spre Bucuresti spre seara pentru a ma sincroniza ca la ora 5 sa fiu in oras.
Bucuria mea a fost ca am mers cu o prietena care si ea trebuia sa fie prezenta la un casting la aceeasi firma unde am fost si eu selectata.
Am avut parte de o seara obositoare cu multe opriri,fum de tigara,glume prostesti ca sa nu mai vorbim de discutii interminabile pe subiecte patetice.
In cele din urma am ajuns la Bucuresti punctuale.

Pe langa oboseala acumulata pe drum, au urmat cateva ore petrecute cu,completarea unor formulare si acte.

Totul nu a durat mai mult de 2 ore dupa care ne-am pornit spre studioul foto unde trebuia Jessica sa participe la casting.

Dupa sedinta foto eu si Jessica ne-am asezat pe un fotoliu alb imaculat.la ordinele Morticiei [ o doamna invarsta de la studio care ne amuza foarte mult datorita asemanarii ei izbitoare cu frumoasa Morticia Addams ].Am inceput sa imi studiez prietena,frumoasa,par lung si blond,ochii albastrii,inalta,slabuta si cu un aer misterios care ma prinse si pe mine.Poate va intrebati de ce o studiam.Desi o cunosteam de foarte multi ani,simteam ca ma inspaimanta.Cu o voce tremurata abea am reusit sa ii rostesc numele:

   ''-Jessica ... daca doar una dintre noi v-a avea succes in cariera de model ... am fii geloase una pe cealalta? daca doar una dintre noi v-a putea merge m-ai departe,ne-am trada pentru a ne urma visul ? ne-am face rau una alteia pentru a ne injosi? ''

Jessica,imi raspunse insa cu o voce calma,luandu-ma in brate si zambind:

''-Cred ca te-ai uitat la prea multe filme.Totul va fii bine,pasim impreuna pe acest drum si nu lasam pe nimeni sa ne desparta.Ne sustinem una pe alta si avem incredere una in cealalta.Nu asta ne-am promis?...daca ne respectam promisiunile ce ar putea merge rau?''
       Imi era putin rusine ca,pentru o secunda,imi pierdusem increderea in ea dar in acel moment nu cred ca puteam sa mai am incredere in cineva,nici macar in mine.Simtieam ca totul depindea de ceea ce uram sa ne spuna doamna Morticia ... :-s



vineri, 22 iunie 2012

1.Schimbarea

Intr-o lume pierduta,intre basm si realitate,privesc silueta unei adolescente care tanjeste dupa file de poveste.Cu maini delicate isi aseaza parul aramiu,dupa ureche.
Obrajii conturati,ochii mari verzui dar invaluiti de mister.Buze de culoarea petalelor rozalii ale trandafirilor salbatici.Trasaturi dulci ale fetei ca a unei copile inocente. .

Ma ridic de pe scaunul confortabil ,si ma apropii mai mult de oglinda,observ adolescenta apropiinduse si ea,copiindu-mi miscarile si mimica fetei:
        ''Nu sunt decat un copil,nici nu ma mai recunosc,atat de mult m-am schimbat,si totusi...eu sunt?acea minunata fata?''
Absorbita parca de oglinda,o voce groasa de femeie,ma trezii la realitate:

''-Domnisoara Sayuri,urmati''
''-Ah,da...[spun eu plecand putin capul in semn de multumire]''

Femeia imi deschise o usa din capatul camerei si ma pofti inauntru unde ma astepta o doamna mai invarsta,foarte aranjata si dichisita.Aceasta se prezenta frumos apoi se aseza in spatele unui birou.
Arunca o privire la dosarul meu care se afla pe masa,apoi imi puse cateva intrebari standard. "Ma numesc Min Sayuri si am 19 ani.De mica am fost atrasa de tot ceea ce insemna desen si arta,si am continuat sa imi urmez pasiunea invatand la liceu de arte plastice." A urmat o clipa de tacere apoi femeia continua " programul nostru sustine ideea de studiu inafara tarii,primind sustinere din partea statului atat informare cat si legaturi directe cu diferite universitat" inspira adanc si deschise dosarul. Ochii ei parca strapungeau fiecare rand si informatie nescapandui nimic,apoi brusc se opri. Portofoliul. Cele mai bune desene ale mele se aflau acolo si acesta ar fii momentul critic. Doamna inspra adanc " Imi place,ai viziune si stil.Dar trebuie sa fii flexibila " "la ce va referiri?" intreb eu "inscrieriile pentru programul nostru s-au incheiat saptamana trecuta,iar maine la ora 6 ar fii trebuit sa fii la Bucuresti pentru completarea unor formulare si participarea la preselectie. "dar in 2 ore pleaca ultimul tren spre bucuresti"